БЕР
П'ятниця
29
07:44

​Киянин на автомобілі збив поліцейського в Житомирській області

Подія сталась 19 лютого у м. Малині. Водій легковика, відносно якого працівник сектору реагування патрульної поліції оформляв адміністративний протокол про порушення Правил дорожнього руху, раптово зрушив з місця та здійснив наїзд на правоохоронця. З отриманими травмами поліцейський госпіталізований до медзакладу. Обставини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження.

До Малинського відділення поліції по лінії «102» надійшло повідомлення від місцевого підрозділу ДСНС про те, що виїзд службового автотранспорту з території заблокований приркованими легковими автомобілями.


Для з’ясування ситуації та припинення правопорушень на місце виїхали працівники наряду сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення. Один з керманичів автівки «Рено», 27-річний киянин, у відповідь на зауваження поліцейського повів себе агресивно. Під час оформлення сержантом поліції відповідних адміністративних матеріалів відносно правопорушника водій раптово розпочав рух автомобілем назад, унаслідок чого травмував інспектора ГРПП. Правоохоронець отримав травми, з якими його госпіталізували до лікарні.


Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини. Вирішується питання про оголошення киянину підозри з подальшим обранням для нього запобіжного заходу.


За чинним законодавством умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків карається обмеженням чи позбавленням волі на строк до 5 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору