КВІ
Четвер
25
23:40

​Коростенські поліцейські викрили шахрая

До поліції надійшло повідомлення про ошуканство, у результаті якого 17-річний парубок втратив свій мобільний телефон. Правоохоронці встановили особу, причетну до злодіяння.

25 березня до Коростенського відділу поліції звернулась 37-річна жителька райцентру із повідомленням про шахрайство. Жінка розповіла, що на місцевому ринку незнайомець попросив у її 17-річного сина мобільний телефон для здійснення термінового дзвінка. Хлопець довірливо віддав тому свій ґаджет. Чоловік же телефон не повернув.


У ході проведених заходів поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 20-річний місцевий житель. У чоловіка вилучили чужу річ.


Нині триває з’ясування обставин події у рамках розпочатого кримінального провадження. Відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України йому може загрожувати штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.


Правоохоронці вкотре радять школярам та молоді: будьте обережними та уважними у спілкуванні з малознайомими вам людьми, не давайте їм, навіть тимчасово, своїх телефонів, планшетів, ноутбуків, інших вартісних речей. Якщо комусь терміново треба допомога, викличте її, не передаючи до чужих рук свого гаджета.

Сторінки:
Нагору