КВІ
Вівторок
16
23:15

​Лісова охорона Житомирщини виїздить в рейди разом з поліцією

За минулі вихідні дні рейдові групи лісогосподарських підприємств Житомирського ОУЛМГ провели 42 рейди, в тому числі 24 - спільно з працівниками поліції.

Державна лісова охорона державного підприємства «Лугинське ЛГ» знову виявила незаконне рубання 9 дубів у лісовому кварталі Літківського лісництва. На той час рейдова група лісгоспу несла чергування у Радогощанському лісництві. Незаконне рубання виявили працівники лісгоспу, котрі проводили догляд за мінсмугами Вони помітили, як з лісу виїзждав позашляховик з характерним фарбуванням.


Обстеживши місце події, лісівники виявили, що лісопродукція вивезена автомобілем Урал, котрий має особливі ознаки протекторів. Відбитки коліс цього авто лісівники помічали на всіх незаконних рубках, скоєних останнім часом в підприємстві.


На місце події викликано слідчо-оперативну групу. Державній лісовій охороні Лугинського держлісгоспу відомо, що Урал і позашляховик перебувають у користуванні приватних підприємців з м. Коростеня. Вся крадена лісопродукція звозиться у с.Краснопіль Коростенського району та у колишню військову частину у с. Омелянівка. Цю інформацію лісівники передали і до правоохоронних органів і тепер сподіваються, що винні будуть покарані.


Натомість працівникам державної лісової охорони надходять погрози про підпали майна за розповсюдження інформації про незаконні рубання та тих, хто їх скоює.


Незаконне рубання 7 дубів виявила і держлісохорона у Закусилівському лісництві Народицького спецлісгоспу. Сума збитків складає майже 111 тисяч гривень. На цей час порушник не встановлений, на місці події працює слідчо-оперативна група.

Вчора

Сторінки:
Нагору