КВІ
Вівторок
23
20:24

​Марина Порошенко відвідала Житомир. ФОТО

Під час візиту до Житомира дружина Президента України Марина Порошенко разом із донькою Євгенією долучилися до флешмобу Lots of Socks, який організували студенти Житомирського Державного Університету ім. І. Франка у співпраці з громадською організацією «Діти Сонця» до Міжнародного дня людей з синдромом Дауна.

«Сьогодні 21 березня – Міжнародний день людей із синдромом Дауна, коли ввесь світ проводить акцію «Lots of Socks», яка покликана привернути увагу до людей з синдромом Дауна, допомогти їм. Я дуже вдячна , що сьогодні у стінах вищого навчального закладу студенти зробили благодійну акцію, коли вони збирають гроші на підтримку таких дітей. Я думаю, що саме за рахунок того, що ми звертаємо увагу на людей із синдромом Дауна, ми намагаємося допомогти тому, хто знаходиться поруч, потребує нашої допомоги, ми робимо наш світ добрішим та гуманнішим», – сказала Марина Порошенко.


Разом із особливими дітками дружина Президента долучилась до інклюзивного майстер-класу з живопису пастельними олівцями та створення символічного дерева до Дня підтримки людей із синдромом Дауна. У творчому поетичному просторі «Мій перший віршик» дітлахи продемонстрували гості свої досягнення.

Відзначила Перша леді значні досягнення Житомирщини у впровадженні інклюзивної освіти в регіоні, який одним із перших долучився до даного проекту.


«За 2,5 роки кількість навчальних закладів збільшилося до 233 шкіл, які надають інклюзивні освітні послуги, а кількість дітей з особливими освітніми потребами, які долучилися до освіти в звичайних школах це 614, і це вдвічі більше ніж на початок впровадження реформи в 2016 році. Також запрацювала мережа інклюзивно-ресурсних центрів, 29 центрів по всій області надають спеціалізовані послуги психологічні і корекційно-розвиткові для дітей з особливими освітніми потребами з 2 до 18 років», - зазначила Марина Порошенко.


Крім того, за її словами активно впроваджується використання сучасних міжнародних методик по оцінюванню розвитку дітей з особливими освітніми потребами, що виведе країну на міжнародні стандарти надання послуг для таких дітей.

«Дуже важливий системний підхід до виховання всіх дітей з особливими освітніми потребами, коли школа вже має адаптовану навчальну програму, надає додаткові послуги безпосередньо в школі, для цього працює команда психолого-педагогічної підтримки в школі, яка містить і ставку асистента вчителя, а також з наступного року наші школу будуть мати можливість запрошувати і асистента дитини для вирішення соціально-побутових питань під час знаходження в школі. Такий комплексний підхід допоможе зробити процес навчання дійсно ефективним. Коли дитина почуває себе захищеною, впевненою вона може проявити свій потенціал, і батьки впевнено дивляться в майбутнє такої дитини», - наголосила Марина Порошенко.


Нагадаємо, що Марина Порошенко також взяла участь у тренінгу щодо реформування закладів інституційного догляду.




Вчора

Сторінки:
Нагору