БЕР
П'ятниця
29
15:44

Мешканці Житомирської області продовжують ставати жертвами шахраїв

​Поліція Житомирщини застерігає: шахраї під різними приводами видурюють заощадження у громадян

Літня жителька Черняхівського району, повіривши у проведення грошової реформи, про яку їй сповістили дві незнайомки, «поміняла» з їх допомогою 26 тисяч гривень заощаджень на згорток нарізаного паперу. А жителька Малинщини скористалася послугами «ворожок», що вартували їй 13,5 тисяч гривень. Правоохоронці розшукують шахраїв та закликають полісян не довіряти незнайомцям.

Наприкінці січня до Черняхівського відділення поліції звернулась 79-річна жителька району з повідомленням про ошуканство. Додому до заявниці прийшли дві незнайомки, які назвалася працівницями соціальних служб. Вони розповіли, що зараз в країні розпочато грошову реформу. Тож відтепер вони «допомагають» літнім людям здійснити обмін на дому, аби не вистоювати в чергах.

Жінки запропонували бабусі перевірити її заощадження, аби з’ясувати, чи не потребують купюри обміну. Відтак довірлива пенсіонерка продемонструвала візитеркам 26 тисяч гривень. Жінки передивилися купюри, щось записали, здійснили обмін грошей на «нові» та швидко пішли. Через деякий час господиня запідозрила недобре та придивилася до грошей: в її руках був стос нарізаного паперу.

2 лютого до Малинського відділення поліції звернулась 63-річна жителька райцентру. За словами пенсіонерки, двоє незнайомок, завітавши до її дому, запропонували провести чудодійні обряди. Під час своїх «ритуальних» дійств смаглявки виманили у господині її заощадження – 13,5 тисяч гривень. Після того, як незвані гості пішли, а жінка оговталась, вона виявила, що усі гроші зникли.

За фактами шахрайств (ст.190 Кримінального кодексу України) правоохоронці розпочали досудові розслідування, у рамках яких встановлюють особи пройдисвіток та їх місцеперебування.

Сторінки:
Нагору