БЕР
Четвер
28
11:33

​Анжеліка Лабунська: Ми повинні забути про свої політичні вподобання і працювати виключно на користь людей, які нас обрали

Питання децентралізації, зокрема об’єднання територіальних громад, стало одним із головних на пленарному засіданні Координаційної  ради з питань місцевого самоврядування, яке провела 15 вересня голова обласної ради Анжеліка Лабунська.

У засіданні взяли участь перший заступник та заступник голови обласної ради Володимир Ширма і Наталія Рибак, голови районних рад та об’єднаних територіальних громад області.

Розпочинаючи засідання, Анжеліка Лабунська наголосила: «Ми зібралися, щоб кожен зміг поділитися тим досвідом, який має, щоб обговорити проблеми, які є в районах, і спільно шукати шляхи їх вирішення. Ми повинні забути про всі свої політичні вподобання і працювати виключно на користь громад – людей, які нас обрали».

Власним досвідом об’єднання поділилися представники Червоненської об’єднаної селищної територіальної громади Андрушівського району.

Громада складається з 6 місцевих рад у складі 7 населених пунктів, і не всі одразу позитивно сприйняли об’єднання, адже на самому початку було багато проблем. Але завдяки об’єднанню громаді вдалося збільшити надходження до місцевого бюджету. Зокрема, у 2015 році власні ресурси громади склали 2 млн. 340 тис. грн., а вже цього року громада має більше 7, 5 млн. грн. доходу. На території громади реалізуються інвестиційні проекти, створюються робочі місця, ремонтуються дороги, відсутня заборгованість по зарплаті та податках тощо. І жителі громади мають сподівання, що й у подальшому вони будуть поступово підвищувати свій рівень життя.

Підсумовуючи тему створення об’єднаних територіальних громад, Анжеліка Лабунська зазначила: «Попри недосконале законодавство про децентралізацію, нам необхідно об’єднуватися. Тільки спільно, допомагаючи одне одному, ми зможемо вирішувати проблеми. І чим більше громада, тим більше коштів вона зможе отримати, і тим більше зможе витратити на свій розвиток».

Окрім цього, під час Координаційної ради її учасники обговорили питання реалізації мікропроектів в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», проведення конкурсу на кращий санітарний стан та благоустрій територій серед сільських та селищних рад, а також питання надання допомоги військовослужбовцям.

Вчора

Сторінки:
Нагору