БЕР
Вівторок
19
11:39

​Ми розраховуємо на збільшення польських інвестицій в області, – Віталій Бунечко

На Житомирщині тривають заходи в рамках Днів польської культури в Україні. Так, сьогодні, 18 жовтня, відбулася офіційна зустріч керівництва області з делегаціями Куявсько-Поморського та Сілезького воєводства Республіки Польща. Обговорювали питання поглиблення співробітництва між Польщею та Житомирською областю.

«Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів області. За обсягами зовнішньоторговельних операцій країна посідає 3 місце серед європейських країн-партнерів Житомирщини. Ми розраховуємо на збільшення польських інвестицій в області. Впевнений, наша зустріч стане відправною точкою для конструктивної та ділової українсько-польської співпраці», – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.


Участь у зустрічі також взяли Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, голова облради Володимир Ширма.


Заступник голови ОДА Наталія Остапченко презентувала перед польськими делегаціями Житомирську область, її економічний потенціал та напрямки інвестиційної співпраці.


Нагадаємо, що з метою розширення співпраці з польськими партнерами Житомирською облдержадміністрацією підписано дві Угоди про міжрегіональне співробітництво з Куявсько-Поморським та Сілезьким воєводством Республіки Польща, а також діє 12 угод на рівні районів та міст області, в тому числі Угоду про співпрацю між українським містом Житомир та польським містом Битом.


В області 18-20 жовтня проходять різні заходи в рамках ХІІ Днів польської культури в Україні.


Довідково. Польща посідає 5 місце у сфері інвестиційного співробітництва серед країн світу, що є партнерами області. Загальний обсяг залученого з Польщі капіталу становить майже 7,4 млн. дол. США, що складає 3% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій.


На території Житомирщини проживає одна з найбільших діаспор поляків в Україні – це 49 тисяч осіб. Найбільше поляків проживає в Баранівському, Романівському, Пулинському та Хорошівському районах.

Вчора

Сторінки:
Нагору