КВІ
Вівторок
16
08:38

​Минулого тижня поліція Житомирщини майже щодня встановлювала місце перебування зниклих дітей

Шістьох юних мандрівників, які за різних обставин залишили домівки, вдалося розшукати впродовж кількох годин після звернення рідних. З ними все гаразд, у низці випадків правоохоронці провели додаткову профілактичну роботу та сповістили соціальні служби для подальшого супроводу родин.

У Малинському районі 16-річний підліток після конфлікту з матір’ю залишив домівку та вимкнув телефон. Схвильована жінка зателефонувала до поліції. Усю ніч правоохоронці розшукували зниклого, а під ранок його виявили на дорозі - юнак прямував до сусіднього села. Поліцейські передали його матері, з сім’єю провели профілактичну бесіду.


Також двічі за один день до новоград-волинських поліцейських зверталася мати 17-річної юнки. Дівчина після конфлікту з ненькою вже не вперше йде з дому та вимикає телефон. Правоохоронці швидко розшукали зниклу, з нею все гаразд.


Уночі 16 лютого до Житомирського відділу поліції звернулась 24-річна жінка із повідомленням про зникнення її маленької донечки віком 1,8 років. За словами жінки, її чоловік ще зранку пішов з дитиною гуляти, а повернувся вночі у нетверезому стані та вчинив скандал. Дитини з ним не було і де вона – не сказав та пішов з дому.


До пошуків поліцейські залучили всі наряди поліції, що працювали в обласному центрі. Перевіряли адреси, де міг би побувати чоловік, а також заручилися допомогою колег із сусідніх районів, перевіряючи родичів сім’ї. У результаті за кілька годин дівчинку знайшли у Баранівському районі, де вона спала у будинку бабусі. Нині з родиною працює ювенальний інспектор поліції. Крім того, про ситуацію буде повідомлено і соціальні служби для подальшого супроводу.


Тим часом поліцейські вкотре закликають батьків приділяти максимум уваги дітям. Пам’ятайте, що вони у першу чергу потребують вашого піклування та захисту. Діти не повинні ставати заручниками з’ясування стосунків між дорослими, і тим більше, не мають почуватися винними у сімейних негараздах. Подбайте, щоб ваші діти знали, що вдома їх завжди чекають та люблять.

Вчора

Сторінки:
Нагору