БЕР
Вівторок
19
05:10

​На Київщині озброєні житомиряни підпалили «Лексус»

29 жовтня ввечері до Білоцерківського відділу поліції звернувся місцевий житель. Чоловік повідомив, що на одній з вулиць міста невідомі підпалили його автомобіль «Лексус».

Слідчо-оперативна група, яка одразу прибула на місце, встановила, що до злочину може бути причетна група чоловіків, які пересуваються на автомобілі «Рено Кенго» білого кольору. На території Київської області було введено в дію оперативний план «Перехват». Вже за годину автомобіль зупинили поліцейські Васильківського району на 24-му кілометрі автодороги «Київ-Одеса».


Троє чоловіків, які перебували в салоні, затримані в порядку ст.208 КПК України. Відомо, що всі вони мешканці Житомирської області. Один із затриманих зізнався, що змішував бензин та масло. Суміш вилив на капот «Лексуса» та підпалив. З’ясовується мотив скоєння злочину.


В ході проведення невідкладного обшуку автомобіля поліцейські вилучили балаклаву, канабіс, пістолет з бойовими набоями, шість мобільних телефонів, лом та біту. Все направлено на відповідні експертизи.


Поліція відкрила одразу три кримінальні провадження - за ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України - за фактом незаконного зберігання наркотичних засобів. Затримані особи перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів. Вирішується питання щодо обрання відносно них міри запобіжного заходу. Чоловікам загрожує до десяти років позбавлення волі.


Досудове розслідування триває.

Вчора

Сторінки:
Нагору