КВІ
Четвер
18
05:54

​На митному посту «Житомир» вилучили дві вантажівки з підробленими документами

Два вантажних автомобілі європейського концерну «MAN» були заявлені до митного оформлення на митному посту «Житомир» Київської митниці Держмитслужби. За документами, наданими до митного оформлення, обидві вантажівки належать до модельного ряду 2015 року, виготовлені у 2015 році і цього ж року вперше зареєстровані (введені в експлуатацію) в Швейцарії.

Перевіркою ж автентичності наданих документів митниками встановлено, що обидва автомобілі належать до лінійки 2013 року, виготовлені та введені в експлуатацію, також, у 2013 році, але не в Швейцарії.


Підробкою документів, ділки намагались зменшити вік автівок, перевести їх до категорії автомобілів віком до 5 років, де ставка акцизного податку в 40 разів нижча ніж для категорії авто старших за 5 років. Такими діями українське підприємство мало на меті ухилитись від сплати податків в повному обсязі.


За виявленими фактами підрозділом протидії контрабанді та порушенням митних правил Київської митниці Держмитслужби складено протоколи за ознаками ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Вантажівки вилучено. Їх вартість буде визначено додатково.


Нагадаємо, санкції статті передбачають конфіскацію товару та штраф у розмірі 100% вартості безпосередніх предметів правопорушення. Матеріали справи будуть скеровані до суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору