БЕР
Вівторок
19
05:28

​На Житомирщині 4-річний хлопчик випав з вікна. ФОТО

17 травня увечері до лікарні з травмами, отриманими унаслідок падіння з вікна 3-го поверху, потрапив 4-річний житель с. Грозине Коростенського району. Поліцією розпочато кримінальне провадження, у рамках якого триває з’ясування всіх обставин події.

Попередньо встановлено, що близько 20.00 дитина знаходилася за місцем проживання без нагляду дорослих у той час, коли 32-річна матір залишила сина, вийшовши у справах. Хлопчик виліз на підвіконня у кухні та, обіпершись на москітну сітку, випав з вікна 3-го поверху багатоповерхівки.


Дитина отримала травми та була ушпиталена до реанімаційного відділення Коростенської райлікарні. Нині, за висновками медиків, його стан задовільний, загрози життю немає.


За вказаним фактом Коростенським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 166 (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування усіх обставин.


Водночас поліцейські вкотре закликають батьків подбати про безпечне середовище для дітей у домівках. Пам’ятайте, що відповідальність за життя та здоров’я дітей несете саме ви!


Відтак скористайтеся простими порадами, що допоможуть запобігти нещасним випадкам:

- не залишайте дітей на самоті у кімнаті, де відчинене вікно, та змалечку розповідайте їм про можливу небезпеку;

- встановіть замки, фіксатори або блокуючі пристрої, що унеможливлять відкриття вікна дитиною;

- не ставте біля вікон меблі, щоб дитина не могла залізти на підвіконня;

- не грайтеся з дитиною на підвіконні, не дозволяйте їй сидіти на ньому в будь-яку пору року;

- за можливості, використовуйте спеціальні посилені москітні сітки або замисліться про встановлення захисних ґрат на вікнах.

Вчора

Сторінки:
Нагору