БЕР
П'ятниця
29
16:48

​На Житомирщині 6 закладів охорони здоров’я вже отримали гроші за пацієнтів

У липні вперше заклади охорони здоров’я одержали фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Так за інформацією Міністерства охорони здоров’я, 152 заклади первинної медичної допомоги отримали гроші за обслуговування пацієнтів у липні за новою моделлю фінансування.

На Житомирщині таких 6 закладів, які вже отримали 3 млн 895 тис. 743,82 грн. Вперше медичні заклади Житомирщини отримали фінансування не за територіальним принципом, а за пацієнтів, яких дійсно обслуговують. Гроші за тарифами Нацслужби здоров’я медзаклади будуть отримувати щомісячно. При цьому щомісячно сума буде перераховуватися відповідно до зростання кількості декларацій, які підписують пацієнти із лікарями цих медзакладів.


Загалом в області у Національній електронній системі охорони здоров’я «eHealth» вже зареєструвалося 57 медзакладів, 804 лікарі та 476 тис. 429 пацієнтів. Ті заклади, які ще не заключили договори з Національною службою здоров’я України, продовжують фінансуватися за рахунок державної субвенції.


Нагадаємо, що на Житомирщині вже 7 комунальних медичних закладів та 1 приватний заключили договори з Нацслужбою здоров’я України.

Сторінки:
Нагору