КВІ
Четвер
18
11:03

​На Житомирщині цієї весни вже посаджено 3,5 тис га лісу

Таким чином, понад 96% площ, відведених держлісгоспами області під весняне садіння лісу, вже заліснено.

Попри невисокі, як для такої пори, температури, лісівники області щоденно, гектар за гектаром створюють лісові культури. Таким чином і 6 підприємств із завданням весни уже впоралися, а 4 – заліснили і річні площі. Однак і ті, і ті продовжують садити на ділянках, на котрих лісосічні роботи проведено вже в цьому році.


«Погодні умови дозволяють, саджанців маємо в достатній кількості, - роз’яснює заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн, - тому не варто залишати вільні ділянки, щоб ті заростали бурянами та чагарниками. Потім на підготовку грунту доведеться витрачати більше сил.»


Варто зазначити, що значна частина земель лісгоспів області розміщена у вологих та перезволожених місцях – там цієї, багатої на воду, весни провести лісокультурні роботи в стислі терміни не вдається. Однак, в тому, що на усіх запланованих ділянках обов’язково ростиме ліс – в жодному з лісогосподарств не сумніваються.


Нині в усіх лісгоспах тривають масові заходи із садіння лісу в рамках щорічної акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках», до участі в яких повсюдно долучається учнівська та студентська молодь, громадськість та всі охочі.


Нагадаємо, що загалом в цьому році на Житомирщині проведуть відтворення лісу на площі 5750 гектарів. Майже 80% усіх площ відведено під сосну, 17% займе дуб, решту - ялина, модрина, береза, ясен, вільха.

Вчора

Сторінки:
Нагору