БЕР
Вівторок
19
08:31

На Житомирщині дев’ятикласнику «світить» 8,5 тис грн штрафу або 45 діб арешту за розпилений газ

Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення хуліганських дій учнем 9-го класу навчально-виховного комплексу міста Коростеня, за ч. 1 ст. 296 КК України.

Установлено, що 16 травня 2019 року, у приміщенні навчального комплексу, біля кабінету хімії, на першому поверсі, 16-річний дев’ятикласник, з хуліганських мотивів, під час урочистостей з нагоди Дня вишиванки розбризкав газоподібну речовину з балончика з написом «Перець м-1».


Унаслідок цього з приміщення на вулицю евакуйовано майже 600 дітей та дорослих. На момент прибуття до навчального закладу правоохоронців за медичною допомогою ніхто не звертався.


Наразі триває досудове розслідування, яке проводить СВ Коростенського ВП ГУНП в області.


На жаль, це вже не перший випадок, що стався за короткий період часу в області. У зв’язку з цим наголошуємо та застерігаємо, що за подібні хуліганські дії підлітків передбачена кримінальна відповідальність.


Зокрема, відповідно до санкції зазначеної статті, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (відповідно, 8,5 та 17 тис грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Вчора

Сторінки:
Нагору