КВІ
П'ятниця
19
22:41

​На Житомирщині лісгоспи власним коштом будують дороги

Чергову дорогу відкрили в Ємільчинському держлісгоспі. Дорога протяжністю десять кілометрів (шість – нової і ще чотири – капітальний ремонт) обійшлася у два мільйони 350 тисяч гривень і ці вкладення того варті, каже директор підприємства Олег Дідус:

"Буквально звідси якщо проїхати кілометр, якщо там була лісосіка, то ми цю сторону не мали змоги виїхати, тобто, ми везли ліс в другу сторону, але це була відстань додаткова 30 кілометрів. Для нас це виграш у відстані, збереженні техніки, це швидкість і оперативність. В пожежній безпеці, якби тут щось було, ми швидко доїжджаємо і можемо локалізувати ту чи іншу проблему. Для людей як соціальний характер носить – тут грибні місця і люди із задоволенням їдуть по гриби по цій дорозі, збирають гриби".


Олег Дідус додає, що силами лісгоспу збудовано кілька доріг, які з’єднують між собою населені пункти:


"У нас в чотирьох лісництвах є дороги, які сполучили села між собою і сьогодні там навіть автобуси ходять по цих дорогах. Тобто, використовуємо і ми, і населення. Це село Осовка з’єднується з смт Ємільчине, село Кочичине з’єднується з олевським районом село Жовтневе, майже пряма дорога з’єднує у нас село Жужель з Глумчею".


За період з 2007 по 2016 рік підприємствами Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства збудовано майже 430 кілометрів лісових доріг. План на поточний рік – 27 кілометрів.

Сторінки:
Нагору