БЕР
Вівторок
19
06:34

​На Житомирщині опікунка побила дитину

Повідомлення про виявлення у 14-річної учениці однієї зі шкіл Чуднівщини саден і забоїв надійшло до поліції від працівників соцслужби 18 лютого. Виявилось, напередодні дівчинку побила тітка, в сім’ї якої вона проживала. Розпочато кримінальне провадження.

На пригнічений стан 9-класниці у сільській школі звернули увагу вчителі та помітили на її обличчі садна. Під час розмови дівчина зізналась, що її побила тітка, в родині якої вона проживала. Педагоги терміново повідомили службу у справах дітей, а її представники – поліцію.


– Ця родина минулого року потрапляла до нас у поле зору. 37-річна жінка має на вихованні своїх чотирьох малолітніх дітей (від 3 до 16 років) і є опікункою для 14-річної дівчинки, вихованки спеціалізованого дитячого закладу. Тоді ми проводили превентивну роботу у сім’ї, однак жодних свідчень жорстокого поводження чи проявів насилля до дітей не було, - розповіла інспектор ювенальної превенції Чуднівського відділу поліції Надія Петрик.


Попередньо відомо, що причиною агресивних дій опікунки стала відмова дівчини принести жінці алкоголь. За таку «неслухняність» вона й покарала її. Дівчинку оглянули медики, які діагностували гематоми і забої на обличчі та шиї. Зараз її здоров’ям займаються лікарі у стаціонарі.


Того ж дня поліцейські і представники соцслужби навідались до обійстя родини. 37-річну господарку застали у нетверезому стані. Свої дії відносно опікуваної вона чітко пояснити не змогла. За таких обставин відносно жінки складені адміністративні матеріали за ст. 184 (Неналежне виконання обов’язків по вихованню дітей батьками або особами, що їх замінюють) КУпАП.


– За нашої письмової ініціативи 18 лютого відбулось засідання виконкому сільської ради, на чиїй території проживає вказана родина, рішенням якої 14-річну дівчину вилучено із сім’ї у зв’язку із загрозою її здоров’ю та життю. Також до райдержадміністрації ми направили відповідний лист про позбавлення жінки статусу опікуна. Окрім адміністративної, їй загрожує і кримінальна відповідальність, - повідомив т.в.о. начальника Чуднівського ВП ГУНП Сергій Данилюк.


За фактом побиття дитини відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У рамках кримінального провадження встановлюються усі обставини та ступінь тяжкості завданих дівчинці ушкоджень.

Вчора

Сторінки:
Нагору