КВІ
Вівторок
23
11:45

​На Житомирщині покращено якість надання послуг Пенсійним фондом

На Житомирщині в установах Пенсійного фонду України віднині працюють сучасні фронт-офіси. Подібні новації є впевненим кроком у майбутнє, так як мають на меті полегшити обслуговування клієнтів, а також покращити умови та якість праці для співробітників.

В березні цього року у приміщенні Коростишівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України відбулося урочисте відкриття оновленої зали з обслуговування громадян. Три робочі місця фронт-офісу обладнані сучасною комп’ютерною технікою, пристроями для сканування, кожен спеціаліст має власний електронний цифровий підпис. Призначення пенсій здійснюються за новою технологією обробки пенсійної документації, тобто документи майбутнього пенсіонера скануються, заява заповнюється спеціалістом в електронному вигляді, і лише роздруковується для підписання.


Кожен відвідувач має змогу отримати кваліфіковані роз’яснення, консультації з питань пенсійного забезпечення, подати документи на призначення або перерахунок пенсії, отримати необхідну довідку, у тому числі і довідку з реєстру застрахованих осіб, незалежно від місця реєстрації або проживання.


Управління з 01 серпня 2016 року працює в централізованій системі призначення, виплати пенсій та створення електронної пенсійної справи шляхом сканування документів. Тобто, всі документи, із яких складається пенсійна справа, як і розпорядження та протоколи про призначення пенсії, є електронними документами.


В оновленому фронт-офісі є зона очікування, а також робоче місце для відвідувачів, де вони можуть скористатися електронними сервісами Пенсійного фонду України.


На обліку Коростишівського управління перебуває 16806 пенсіонерів та 9965 застрахованих осіб.


Александрович Наталія

Вчора

Сторінки:
Нагору