КВІ
Четвер
25
19:52

​На Житомирщині поліцейські посилюють заходи з протидії нелегальному обігу наркотиків

12 травня в кількох районах області пройшли санкціоновані обшуки, у результаті яких з помешкань громадян вилучено близько 2 кг наркотичних засобів рослинного походження. Відтак поліцейські нагадують про заборону вирощування нарковмісних маку та конопель.

У будинку жительки с. Нові Білокоровичі під час обшуку за ухвалою суду було виявлено мішок із сухою подрібненою масою вагою понад 1 кг та скляну трилітрову банку, також частково заповнену подібною речовиною. За словами власниці оселі, ці речі належать її квартиранткам, 65-ти та 27-річним місцевим мешканкам.


Майже півкілограма сухих рослин конопель вилучили поліцейські Брусилівського відділення поліції у 34-річного жителя с. Морозівки під час санкціонованого обшуку. У с. Підрудді Овруцького району за місцем тимчасового мешкання 35-річного жителя м. Фастова Київщини також вилучено подрібнену рослинну масу, подібну до марихуани, під час проведення слідчих заходів.


За всіма цими фактами досудові розслідування розпочаті за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Вилучене направлено на відповідні експертні дослідження, за результатами яких й прийматиметься рішення про остаточну правову кваліфікацію подій.


Також наркотичні засоби 12 травня поліцейські вилучили у жителів обласного центра, міста Новограда-Волинського та Любарського району під час поверхневих перевірок осіб у ході превентивних заходів. Тож і цим громадянам може загрожувати відповідальність відповідно до ст. 309 ККУ – від штрафу і аж до позбавлення волі терміном до 3 років.


Поліцейські застерігають жителів області: з травня розпочинаються спеціальні заходи правоохоронців під умовною назвою «Мак», спрямовані на попередження та виявлення фактів незаконного посіву нарковмісних рослин.

Сторінки:
Нагору