КВІ
Вівторок
16
13:16

​На Житомирщині поліцейські розшукують ще одного шахрая

За словами 21-річного місцевого жителя, його знайомий взяв «зателефонувати» його мобільний телефон та не повернув. Нині Новоград-Волинські поліцейські розшукують чоловіка, на якого вказав хлопець.

За показами заявника, усе сталося ще наприкінці грудня. Тоді 29-річний знайомий попросив у нього телефон для нібито термінового дзвінка. Хлопець, не підозрюючи нічого лихого, передав тому до рук власний гаджет вартістю понад 6 тисяч гривень. Чоловік же просто пішов геть, не повернувши телефон.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Нині поліцейські з’ясовують обставини події та розшукують чоловіка, на якого вказав заявник.

За чинним законодавством заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Шановні громадяни! Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- у випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати до рідних або під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів;

- батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність власним дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону, пограти в гру тощо.

Вчора

Сторінки:
Нагору