БЕР
П'ятниця
29
10:10

​На Житомирщині поліцейські вилучили зброю та боєприпаси. ФОТО

16 серпня під час санкціонованого обшуку у райцентрі за місцями проживань двох чоловіків поліцейські виявили пістолет, рушницю, гранату та патрони. Обоє молодиків є підозрюваними у вчиненні низки крадіжок з осель жителів району, а нині – ще й у незаконному зберіганні зброї. Покарання за таку «діяльність» - тривале ув’язнення.

Слідчі дії проводились у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) ККУ, та із залученням бійців роти поліції особливого призначення ГУНП Житомирщини.


Під час обшуку у будинку 26-річного жителя райцентру поліцейські виявили незареєстровану мисливську рушницю та пристрій для відстрілу гумових куль. За попередньою перевіркою, останній був викрадений у 2017 році під час конфлікту у місцевому ресторані. Також в оселі, де є маленька дитина, зберігались і патрони.

За місцем проживання іншого учасника групи вилучено гранату Ф-1 та інші речі, що можуть свідчити про протиправну діяльність.


Попередня правова кваліфікація події - ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років.


Окрім того, триває розслідування і обставин учинення молодиками низки крадіжок у м. Малині та районі.


Нагадуємо, 14 серпня поліцейські вибухотехніки вилучили кілька десятків боєприпасів.

Вчора

Сторінки:
Нагору