КВІ
Субота
20
02:49

На Житомирщині поліція ліквідувала підпільний цех по обробці бурштину

​Оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції вилучили 10 кілограм обробленого сонячного каміння та спеціальне обладнання. Вартість продукції коливається від 1,5 до 3 тисяч доларів США за один кілограм.

Працівниками Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції було викрито факти незаконно видобутку бурштину. В подальшому встановили, що дане каміння обробляється у підпільному цеху.


Проаналізувавши зібрану інформацію, з’ясували, що цех знаходиться в одному із сіл Житомирського району. Приміщення орендує один із місцевих підприємців. За даними поліцейських готову бурштинову продукцію реалізовували за межі України.


Отримавши ухвалу суду, оперативники обласного управління захисту економіки та слідчі обласної поліції провели санкціонований обшук. Поліцейські вилучили 10 кілограм як обробленого каміння, так і необробленого бурштину-сирцю. А також 5 станків для його обробки.


Вартість одного кілограму продукції на «чорному» ринку коливається від 1,5 до 3-х тисяч доларів США. Встановлюються особи, які причетні до протиправної діяльності.


Вчора

Сторінки:
Нагору