КВІ
Вівторок
23
18:50

​На Житомирщині поліція перевіряє 92 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

За минулу добу, 12 липня, підрозділи поліції регіону зареєстрували ще 15 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства. В усіх випадках розпочато перевірки. Повідомлення, що надійшли минулої доби стосуються порушень, пов’язаних із веденням передвиборної агітації.

Так, найбільше з них (6) стосуються розповсюдження агітаційних матеріалів, листівок або плакатів, без вказування обов’язкових відомостей. Такі факти зареєстровані Житомирським і Коростишівським відділами та Брусилівським, Малинським, Радомишльським та Хорошівським видділеннями.


Ще 5 повідомлень містять відомості про пошкодження білбордів або нанесення написів на стіни приймалень кандидатів у народні депутати. Такі події сталися у Бердичеві (дві заяви щодо різних кандидатів), Житомирі, Хорошеві та Чуднові. Щоправда, в обласному центрі інформація про пошкодження відразу 9 білбордів одного з кандидатів у ході її перевірки не підтвердилась.


Коростенським відділом поліції зареєстровано відразу два повідомлення про використання бренду однієї з новостворених партій двома кандидатами у народні обранці, які жодного стосунку, за твердженнями заявників, до цієї політичної сили не мають.


До Овруцького відділення поліції звернувся житель м. Овруча із заявою про поширення на території міста та району газети, що, на його думку, містить неправдиву інформацію щодо одного із кандидатів у депутати Верховної Ради. Аналогічне звернення зареєстровано 12 липня і Коростенським відділом поліції.


Загалом же за час виборчих перегонів до поліції області надійшло 92 повідомлення про можливі порушення. У 8 випадках розпочаті кримінальні провадження: 4 - за повідомленнями про підкуп громадян (ч. 4 ст. 160 ККУ), 3 - про перешкоджання здійсненню виборчого права (ч.1 ст. 157 ККУ) та 1 – про хуліганство (ч.1 ст. 296 ККУ).


За результатами проведених перевірок складено 23 адміністративних протоколи: 22 - за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП та 1 – за ст.173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

Вчора

Сторінки:
Нагору