БЕР
Четвер
28
20:29

​На Житомирщині поліція розслідує крадіжки деревини. ФОТО

Упродовж минулої доби у Коростишівському та Олевському районах області поліцейські спільно з лісівниками викрили осіб, обґрунтовано підозрюваних у крадіжках деревини. Усі обставини нині встановлюються у рамках розпочатих за вказаними фактами кримінальних проваджень.

17 квітня до Коростишівського відділення поліції від лісничого надійшло повідомлення про те, що на території лісгоспа поблизу с. Трьох Копиць він помітив невідомих, які вантажили у тракторний причеп деревину.


На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої застали на узліссі завантажений 14-ма сосновими колодами незареєстрований причеп та, як з’ясувалося, його власника – 42-річного жителя Андрушівського району. За його словами, він запасався деревиною для власних потреб.


Для подальшого з’ясування усіх обставин чоловіка та причеп із вантажем було доставлено до Коростишівського відділу поліції. У рамках розпочатого за фактом крадіжки кримінального провадження поліція встановлює причетних до події осіб.


Уночі 18 квітня інспектори лісової охорони повідомили до Олевського відділення поліції про зупинений у лісі автомобіль із деревиною. Працівники поліції, які виїжджали на місце події, встановили, що в автомобілі «Mercedes Sprinter» 35-річний житель райцентру перевозив близько 3 кубічних метрів дубових колод. Однак жодних документів на вантаж чоловік правоохоронцям не надав.

Відтак транспортний засіб і деревину поліцейські вилучили. Походження вантажу нині встановлюється.


Попередня правова кваліфікація події – ст. 185 (Крадіжка) ККУ Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Сторінки:
Нагору