БЕР
Четвер
28
20:56

​На Житомирщині поліція розслідує побиття чоловіками власних матерів

Подібні факти днями трапились у Любарському та Коростенському районах відповідно 12 та 13 січня. На жаль, у першому із зазначених випадків завдані тілесні ушкодження виявились несумісними з життям літньої жінки. Поліцейські встановлюють усі обставини подій у рамках кримінальних проваджень.

12 січня до Любарського відділення поліції надійшло повідомлення про смерть за місцем проживання 80-річної жительки с. Веселки. Під час огляду тіла були виявлені ушкодження. Судово-медична експертиза засвідчила, що жінка померла від завданих їй травм.


Відтак відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ. Під час встановлення обставин з’ясувалась причетність до тяжкого злочину 39-річного сина загиблої.


Нині чоловік затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. За фатальне побиття старенької матері йому загрожує до 10 років позбавлення волі.


Тим часом на Коростенщині поліцейські встановлюють місцезнаходження 30-річного жителя одного із сіл, який обґрунтовано підозрюється у завданні тілесних ушкоджень своїй 48-річній матері.


Уночі 14 січня жінка звернулась за медичною допомогою із черепно-мозковою травмою, вивихами кісток руки, забоями і гематомами. Правоохоронцям, які з’ясовували обставини, жінка пожалілась на свого сина.


Попередня правова кваліфікація події – ст.122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ. Потерпіла знаходиться під наглядом лікарів.


– Слід зазначити, що у більшості сімейних конфліктів, що призводять до травмування або й загибелі постраждалих, основним підґрунтям є надмірне вживання алкоголю учасниками суперечки. Нерідко спиртне пробуджує агресію, унаслідок якої трапляється непоправне. Також ми закликаємо не замовчувати випадки найменшого насилля, учиненого відносно рідних людей, щоб вчасно провести превентивні заходи і попередити можливу біду, - прокоментував начальник ГУНП Житомирщини Сергій Крупєй.

Сторінки:
Нагору