КВІ
П'ятниця
19
23:14

​На Житомирщині поліція розшукала молодиків, підозрюваних в угоні двох автівок й розоренні чужого хліва

Двох парубків, один з яких не досяг повноліття, викрили працівники Чуднівського відділення поліції у низці кримінальних правопорушень, учинених упродовж уночі у двох сусідніх селах району. В одному – хлопці угнали ВАЗівку, позбиткувалися у чужому хліві над свійськими тваринами та викрали тушу поросяти, а в іншому – також незаконно заволоділи автівкою. За накоєне їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Одразу кілька заяв від жителів двох сусідніх сіл – Великих та Малих Коровинців – надійшли до Чуднівського відділення поліції упродовж 2 травня.


Рано-вранці жителька Великих Коровинців заявила, що невідомий угнав її автомобіль ВАЗ 2104, який власниця звично залишила на ніч у своєму обійсті. Слідом за нею до поліції звернувся 56-річний житель цього ж села і з розпачем розповів, що цієї ночі хтось позбиткувався у його хліві, зарізавши свійських тварин – козу та двох піврічних поросят, тушу одного з яких було ще й викрадено. Згодом надійшла ще одна заява про угон ВАЗ 21061 від жителів сусіднього села Малих Коровинців.


– Дуже скоро з’ясувалося, що усі ці події пов’язані між собою. Знайшли обидві угнані ВАЗівки у Малих Коровинцях. «Четвіркою» угонщики потрапили у ДТП і кинули її, а «копійка» знаходилася за 300 м від домоволодіння власників. У результаті проведених заходів було викрито й осіб, які набідокурили за ніч у двох селах, - розповів начальник Чуднівського відділення поліції Анатолій Корнієць.


Підозрюваними у причетності до низки злочинів виявилися двоє молодиків: 18-річний житель селища Великі Коровинці та його 17-річний приїжджий товариш з Київщини. До речі, молодший раніше уже потрапляв у поле зору правоохоронців через причетність до незаконного заволодіння транспортним засобом.


Обидва парубки свою вину визнали і пояснили, що залізли у чужий сарай, щоб роздобути свіжину на травневий шашлик, а чужими машинами скористалися, щоб не тягнути тушу в руках. Правда, з кермуванням однієї автівки не впоралися, а завести другу, угнану вже у сусідньому селі, не змогли.


Слідчі кваліфікували дії обох за ч.3 ст.185 (Крадіжка),ч.1 та ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.


– Старшого з молодиків було затримано у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, - зазначив Анатолій Корнієць.


За чинним законодавством парубкам може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Сторінки:
Нагору