БЕР
Вівторок
19
13:44

​На Житомирщині поліція виявляє цілі плантації маку та коноплі

Коноплю – у Малинському та снотворний мак – у Ємільчинському районах області вилучили поліцейські з присадибних ділянок місцевих жителів. За фактами незаконного вирощування нарковмісних рослин розпочаті кримінальні провадження.

На території Житомирщини тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення фактів незаконних посівів і вирощування маку та коноплі.


У Ємільчинському районі на присадибній ділянці 49-річної жительки с.Аполонівки дільничні офіцери поліції виявили насадження снотворного маку. Господарка нічого протизаконного у нарковмісних рослинах не вбачала. Правоохоронці вилучили з городу понад 370 рослин зеленого маковиння.


А у Малинському районі 41-річний житель с. Барвінків вирощував коноплі. З присадибної ділянки поліцейські спололи 27 заборонених рослин.


Нині слідчими підготовлені подання до суду щодо направлення вилученого на експертне дослідження. За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Тим часом профілактичні заходи на теренах області тривають.


Нагадаємо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору