БЕР
Вівторок
19
04:51

​На Житомирщині поліція вилучила з обігу 10 тонн сурогатного алкоголю. ФОТО

Продукція зберігалася у підпільному цеху та складських приміщеннях. Ще одне підпільне виробництво було виявлено у Києві, а на Черкащині виробників сурогату чекає суд. Працівники управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції, слідчі обласної поліції та прокуратури області викрили групу осіб, яка організувала підпільне виробництво алкогольної продукції.

Правоохоронці встановили місця виготовлення, зберігання та збут фальсифікату. У підпільному виробництві розливали «горілку» та «коньяк». Для отримання «горілки» змішували воду з криниці та спирт, а для виробництва «коньяку» – додавали барвник та смакові добавки. Готову продукцію реалізовували під логотипами українських виробників алкоголю із використанням підроблених марок акцизного податку.

Сьогодні, 16 лютого, оперативники УЗЕ, слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури провели санкціоновані обшуки. Правоохоронці вилучили майже 10 тисяч літрів спирту та сурогатної продукції, а також 4 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень.


Ще одне підпільне виробництво було ліквідовано у Деснянському районі Києва. Знаходився цех у гаражному боксі та домоволодінні на території приватної садиби. За результатами проведених заходів було вилучено понад 600 літрів фальсифікату.


Крім того, до суду скеровано справу стосовно групи осіб, які організували аналогічне виробництво у Черкаській області.


Так, троє мешканців Черкас на початку 2017 року організували так званий «алкогольний» бізнес. Для виробництва та зберігання сурогату вони орендували гаражне приміщення. Продукцію реалізовували виключно у 5-ти літрових пляшках, вартість якої була 45 гривень за одиницю.


На початку жовтня минулого року оперативники управління захисту економіки в Черкаській області провели обшуки та вилучили 1,5 тони «горілки». Наразі справу скеровано до суду.


За організацію підпільного виробництва фальсифікованої алкогольної продукції зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Вчора

Сторінки:
Нагору