КВІ
Четвер
18
13:14

​На Житомирщині поліція затримала двох автовикрадачів

Уночі 28 лютого до Овруцького відділення поліції звернувся місцевий таксист із повідомленням про незаконне заволодіння його «Daewoo Lanos». Поліцейські розшукали автомобіль та осіб, причетних до його викрадення. Розпочато досудове розслідування.

28 лютого о 2.15 на лінію «102» зателефонував 23-річний житель району із повідомленням про незаконне заволодіння його автомобілем, що сталося у місті.


На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що заявник працює у службі таксі і саме цьому підприємству належить викрадений автомобіль. Чоловік розповів, що малознайомий молодик, який відпочивав у місцевому кафе разом зі своїм товаришем, погрозами примусили його вийти з автомобіля. Парубки самі сіли до транспортного засобу та поїхали геть.


Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.


У ході проведених першочергових заходів оперативники кримінальної поліції встановили осіб, причетних до правопорушення – 29-річного жителя Овруччини та 27-річного житомирянина. Автомобіль поліцейські вилучили з приватного домоволодіння у с. Шоломках та повернули власнику.


- Хлопці зізналися у вчиненому та намагалися виправдатися, що не мали наміру викрадати автомобіль, а просто «хотіли провчити» таксиста через сварку з ним, - повідомив т.в.о. начальника Овруцького ВП ГУНП Віталій Боровський. – Втім законодавством чітко передбачено відповідальність за незаконне заволодіння транспортним засобом: легковажний вчинок може обернутися для них ув’язненням строком від 5 до 8 років.


Нині триває досудове розслідування.

Вчора

Сторінки:
Нагору