БЕР
Четвер
28
14:20

​На Житомирщині поліція затримала голову районної МСЕК на хабарі. ФОТО

14 лютого детективи Слідчого управління Головного управління Нацполіції в області спільно з працівниками Управління захисту економіки НПУ в регіоні затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії одного із райцентрів одразу після одержання ним неправомірної грошової вигоди. За вказаним фактом триває досудове розслідування.

Голова МСЕК вимагав від 23-річної жінки грошову винагороду за продовження групи інвалідності строком на 2 роки. Загалом 59-річний посадовець оцінив свої послуги у 5 тисяч гривень.


Момент передачі грошової суми у 4 тисячі гривень поліцейські відповідно задокументовали, а керівника комісії затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Предмет хабара вилучено.


Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.


Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.


Відповідно до санкції цієї статті чоловіку загрожує кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.


Вчора

Сторінки:
Нагору