КВІ
П'ятниця
19
07:22

​На Житомирщині розпочалися збори з оперативним резервом першої черги для Десантно-штурмових військ

У Житомирі, на базі Навчального центру розпочалася підготовка окремих спеціальностей особового складу оперативного резерву першої черги для потреб однієї із військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Після підготовки відповідних документів та оформлення карток для отримання одноразового грошового забезпечення, резервістів забезпечують формою одягу, необхідним майном та спорядженням.


Протягом визначеного періоду, ці чоловіки разом з сотнями інших військовозобов’язаних з різних регіонів України відновлюватимуть свої практичні навички у володінні зброєю та військовою технікою на полігоні неподалік Житомира.


Проживатиме особовий склад оперативного резерву першої черги в польовому таборі, де створені всі необхідні умови. Харчування здійснюватиметься за каталогом продуктів.


Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника мобілізаційної групи командування ДШВ ЗС України підполковник Олександр Процюк, програма підготовки військовозобов’язаних буде насиченою, цікавою та інтенсивною, передбачено виконання стрибків з парашутом.


- Вже завтра, для резервістів розпочнуться заходи індивідуальної підготовки, а згодом і колективної. Лише після цього, під час фахової підготовки вони будуть опановувати свою штатну техніку, - відзначив підполковник Олександр Процюк.


Більшість резервістів мають за плечима досвід ведення бойових дій. Хтось проходив службу по мобілізації, хтось по контракту. Проте, звільнившись в запас, ці чоловіки вирішили продовжити службу в оперативному резерві першої черги.


- Ми проходили строкову службу та по мобілізації, в зоні бойових дій виконували різні завдавання, - розповідають резервісти Сергій Хиля та Сергій Скоржепа, які прибули на збори з Житомирщини. - Необхідно підтримувати свої навички, пригадати техніку, зустріти бойових побратимів та здійснити черговий стрибок з парашутом. Адже резервісти Десантно-штурмових військ - завжди повинні бути готовими стати на захист Батьківщини.


Також, під час проведення зборів з резервістами проводяться співбесіди щодо перспектив проходження військової служби за контрактом. Слід наголосити, що вже з першого дня проходження зборів, значна кількість військовозобов’язаних вирішили укласти контракт.

Вчора

Сторінки:
Нагору