БЕР
Вівторок
19
10:27

​На Житомирщині розшукали шахрая

У Брусилівському районі поліцейські розшукали шахрая. 22 травня до поліції звернувся 34-річний житель району із повідомленням про ошуканство. Заявник розповів, що незнайомець скористався його довірливістю та заволодів телефоном. Правоохоронці встановили особу шахрая.

За словами заявника, 18 травня незнайомий хлопець попросив у нього телефон для здійснення термінового дзвінка. Чоловік необачно погодився і більше не побачив ні невідомого, якому згодився допомогти, ні свого гаджета.


Поліцейські встановили особу шахрая. Ним виявився 22-річний житель с. Соловіївки. Нині триває подальше з’ясування обставин події у рамках розпочатого кримінального провадження.


Відповідно до ст. 190 (Шахрайство) КК України молодикові може загрожувати штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.


Шановні громадяни! Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- у випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги, не передаючи до рук незнайомців власних ґаджетів;

- батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону, пограти в гру тощо.

Вчора

Сторінки:
Нагору