БЕР
Вівторок
19
06:13

​На Житомирщині СБУ блокувала масштабну незаконну розробку надр

На Житомирщині Служба безпеки України припинила незаконний видобуток піщаної суміші у промислових масштабах на території Коростишівського лісгоспу. За даними слідства, київська комерційна структура самовільно зайняла земельну ділянку, що належить комунальному підприємству «Житомироблагроліс», та організувала протиправну розробку надр.

Із задіянням важкої екскаваторної техніки зловмисники зняли ґрунтовий покрив на ділянці площею понад 2 гектари та розпочали видобуток корисних копалин. Реалізовували суміш комерційним структурам Київської області за ринковими цінами.


Ініційовані СБУ інженерно-екологічна і товарознавча експертизи засвідчили, що ділки встигли видобути 96 тисяч кубічних метрів піску та завдали збитки державі на 51,7 мільйона гривень.


Крім того за оцінками Державної екологічної інспекції земельна ділянка зазнала незворотних порушень: є непридатною до використання за цільовим призначенням і відновленню не підлягає.


У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 239-1 (незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель), ч. 1 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) та ст.254 (безгосподарське використання земель) Кримінального кодексу України, директору видобувного підприємства повідомлено про підозру.


Триває слідство.


Документування оборудки проводилося співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області.

Вчора

Сторінки:
Нагору