БЕР
П'ятниця
29
08:30

​На Житомирщині триває заготівля протиожеледних матеріалів

Наразі в області для належної експлуатації та утримання доріг місцевого та державного значення в зимовий період заготовили понад 53 тис. тонн фрикційних матеріалів та 18,71 тис. тонн технічної солі. Про це повідомили під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання комісії відбулося сьогодні, 31 жовтня, за участю заступника голови ОДА Наталії Остапченко.

«Ми зібралися на позачергове засідання сьогодні через те, що очікується погіршення погодних умов. Маємо бути готовими до ожеледиці, снігу, очищення доріг та їх утримання взимку», – наголосила Наталія Остапченко.


За словами т.в.о. директора департаменту регіонального розвитку ОДА Інни Хоменко, опорна мережа автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області становить 6941,5 км. Наразі для утримання цих доріг заготовлено 4,71 тис. тонн технічної солі, 18,15 тис. тонн фрикційних матеріалів. На 100% підготовлені бази протиожеледних матеріалів.


В.о. начальника Служби автомобільних доріг в області Сергій Заїка повідомив, що заготівля протиожеледних матеріалів для утримання та експлуатації доріг державного значення на території Житомирської області триває, до 8 листопада має бути завершена на 100%. Наразі в зимовий період заготовили: 31,5 тис. тонн фрикційних матеріалів, 14 тис. тонн технічної солі.


Крім того, до роботи на дорогах місцевого та державного значення в області в осінньо-зимовий період вже готова така спеціальна техніка:

піскорозкидачі – 63 од.;

солерозподілювачі – 23 од.;

навантажувачі – 55 од.;

бульдозери – 13 од.;

автогрейдери – 30 од.;

інша очисна техніка, трактори – 24 од.;

навісне обладнання – 120 од.

Вчора

Сторінки:
Нагору