КВІ
П'ятниця
19
03:59

​На Житомирщині в угонах мопедів викрито 17-річних молодиків

Двох жителів Малинського району правоохоронці обґрунтовано підозрюють у причетності до незаконного заволодіння двома мопедами у райцентрі. Біля одного з них їх за допомогою громади затримали поліцейські уночі 28 серпня. Триває досудове розслідування.

– Про підозрілих молодиків, які ймовірно викрали чужі мопеди, до поліції повідомили небайдужі малинчани. Люди передали спритників працівникам слідчо-оперативної групи, - розповів начальник Малинського ВП ГУНП Житомирщини Олександр Гайовий.


Затриманими уночі на вулиці виявились двоє 17-річних парубків, жителів одного із сіл району. Попередньо, вони приїхали до райцентру і примітили біля під’їздів сусідніх багатоквартирних будинків залишені мопеди. Власник одного транспортного засобу «Ямаха Джог SI16J» припаркував його на звичному місці на ніч, інший лишив свій «Сузукі» під вікнами квартири, в якій тим часом гостював.


Обидва транспортних засоби вилучені до відділення поліції. За фактами незаконного заволодіння ними (ст.289 ККУ) відкриті кримінальні провадження, у рамках яких встановлюються усі обставини.


Обох парбуків правоохоронці перевіряють на причетність до інших подібних випадків.


За чинним законодавством за такі протиправні дії спритникам може загрожувати покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.


Водночас правоохоронці закликають власників транспортних засобів й самим подбати про безпеку свого майна. Обладнайте ваші мотоцикли, мопеди або скутери надійними протиугінними технічними засобами і не залишайте їх без нагляду навіть на нетривалий проміжок часу. Пам’ятайте, навіть якщо мопед або скутер припаркований під вікнами вашої квартири чи у дворі приватного сектора, він може стати легкою здобиччю для зловмисників.

Вчора

Сторінки:
Нагору