КВІ
Четвер
18
18:32

​На Житомирщині відбулося відкриття сучасного насіннєвого заводу компанії «Bayer». ФОТО

Сьогодні, 5 вересня у с.Почуйки Попільнянського району відбулося відкриття сучасного насіннєвого заводу компанії «Bayer» за участю віце-президента з виробництва компанії «Bayer» Дьорка Бакгауза, заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремета, голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, керівників компаній «Ерідон», «Монсанто», представників бізнесу, працівників підприємства.

овий завод є найбільшим підприємством такого типу в Україні та одним з найпотужніших у Європі. В цей проект компанія вклала основну частину інвестиції загальним обсягом близько 200 млн. доларів, спрямованих на розширення виробництва насіння кукурудзи DEKALB в Україні. Новий завод забезпечить 85 постійних і 220 сезонних робочих місць для виробництва, зберігання та вчасної дистрибуції 750 тис. посівних одиниць насіння кукурудзи щорічно. Розрахункові надходження до місцевого бюджету складають близько 3 млн. грн. на рік.


«Україна - є одним із важливіших ринків для сільського господарства, вона четвертий найбільший крупніший постачальник кукурудзи, експортує кукурудзу до більше ніж 50 країн світу. Наш новий насіннєвий завод буде одним з найпотужніших в Європі і найпотужнішим за об’ємами виробництвами в Україні. Водночас цей завод є надзвичайно прекрасним прикладом міжнародних інвестиції», - наголосив віце-президент з виробництва компанії «Bayer» Дьорка Бакгауза.


Запуск нового сучасного насіннєвого заводу міжнародної компанії «Bayer» підтверджує те, що в Україні створені всі необхідні умови для залучення інвестицій і аграрний сектор є одним з найбільш привабливих. Реалізація цього проекту сприятиме розвитку високотехнологічного аграрного виробництва та закріпленню позицій країни на світовому ринку насіння. Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.


«За достатньо короткий час і інвестори, і підрядна організація, яка будувала справилися з своєю задачею, і сьогодні ми знаходимося на території одного із найсучасніших, високо технологічних заводів України, а також Європи. Це результат реформи децентралізації, яка ініційована Президентом України Петром Порошенком. Тому, що децентралізація це передача повноважень на місця, і фінансова в тому числі, це можливість інвестору спілкуватися з владою віч-на-віч, і всі проблеми інвестор може вирішувати на місцевому рівні. Влада – це партнер для бізнесу, якщо буде співпраця між владою і бізнесом, то ми будемо щороку або через рік відкривати такі об’єкти », - підкреслив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.


Підприємство, до складу якого входитимуть дві сушарки для насіння та логістичний центр, розпочне роботу для забезпечення попиту на високоякісне насіння кукурудзи в Україні у посівному сезоні 2019 року. Його потужності постачатимуть насіння кукурудзи 2,5 тисячам українських господарств, у майбутньому планується розширення діяльності заводу, в тому числі й постачання на міжнародні ринки. Важливо, що компанія «Bayer» допомагає вирішувати соціальні питання місцевої громади – підтримує школу та дитячий садочок, профінансувала будівництво нової дороги та амбулаторії.


Вчора

Сторінки:
Нагору