КВІ
П'ятниця
26
02:16

​На Житомирщині відзначається зниження захворюваності на грип та ГРВІ

Протягом останніх трьох тижнів захворюваність грипом та ГРВІ населення Житомирської області знижується – на 21% нижче епідемічного порогу. Про стан захворюваності на грип та ГРВІ станом на 30 березня 2020 року інформує обласний лабораторний центр. За останній тиждень за медичною допомогою звернулось 5 тис. 522 особи, що на 28% хворих менше. А це на 21% нижче епідемічного порогу.

У центрі зазначають, що зниження захворюваності відбулося як серед дитячого населення, так і серед дорослого населення. Захворіло 2 тис. 014 дітей, що на 45% хворих дітей менше ніж за попередній тиждень. Це найнижчий показник за весь епідсезон. Тобто введення обмежувальних заходів в зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації по COVID-19 дозволило значно знизити захворюваність дітей на грип та ГРВІ.


У той же час захворюваність дорослого населення області знизилась лише на 11%. Госпіталізовано всього 147 хворих, в тому числі 94 дитини – 64% від госпіталізованих.


Вірусологічна лабораторія Житомирського обласного лабораторного центру встановили, що в переважній більшості випадків захворювання на грип в області були викликані вірусом грипу А (H1N1) пандемічний.

Вчора

Сторінки:
Нагору