КВІ
П'ятниця
19
09:24

​На Житомирщині викрили юнака, який обкрадав сусідів

Як встановили дільничні офіцери поліції, 16-річний житель Новоград-Волинського району цупив з будинків односельчан цінні речі. Нині встановлена причетність парубка до двох крадіжок мобільних телефонів.

29 березня до поліції звернулись двоє жительок району. Жінки розповіли своєму дільничному офіцеру про зникнення з їх будинків мобільних телефонів. За словами 49-річної заявниці, вона не одразу помітила пропажу, тому може вказати тільки приблизний період, коли це могло статися. Ймовірно, упродовж останнього тижня. Друга заявниця, 28-річна місцева жителька, повідомила, що крадіжку було вчинено в лютому.


Правоохоронці провели огляд місць подій, опитали місцевих жителів та можливих свідків і очевидців. З’ясувалось, що в обох випадках в будинках заявниць побував 16-річний місцевий житель. В одну оселю хлопець заходив у гості до однолітка, в іншій - допомагав пересунути меблі. За свідченнями селян, за парубком раніше вже помічали схильність дрібних крадіжок, однак до поліції не звертались.


Поліцейським юнак зізнався у крадіжці ґаджетів, пояснив, що вони лежали на видних місцях, тому й спокусився на чуже майно. Один з телефонів у нього вилучили. Нині триває подальше з’ясування обставин подій та перевірка щодо причетності юнака до інших правопорушень.


Законодавством за крадіжку (ст. 185 КК України) передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або піврічного арешту чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору