КВІ
Четвер
25
14:09

​На Житомирщині викрито фітоінспектора​, який неодноразово вимагав хабарі від підприємців ​

Прокуратура Житомирської області спільно із працівниками правоохоронних відомств продовжує викривати факти одержання неправомірної вигоди посадовими особами державних установ.

Цього разу вимагав та отримав від представника місцевого товариства чергову частину неправомірної вигоди в розмірі 1500 гривень державний фітосанітарний інспектор Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в області. Першу частину неправомірної вигоди на суму 1000 грн посадовець одержав тиждень тому, 11.01.2018, повідомляють в прес-службі прокуратури Житомирської області.

У такий спосіб інспектор чинив тиск на товариство з обмеженою відповідальністю, яке займається лісопереробною діяльністю, незаконно вимагаючи неправомірну вигоду за видачу сертифікатів на лісопродукцію, яка експортується за межі України.

У четвер, 18 січня 2018 року, під час проведення слідчих дій, прокуратурою області спільно із працівниками регіональних Управління захисту економіки та Головного управління Нацполіції, в одному із райцентрів, безпосередньо у службовому кабінеті, чиновника затримано «на гарячому».

Неправомірну вигоду вилучено. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення інспектора від посади.

Протиправні дії посадовця кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводить СУ ГУНП в області.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області.

Довідково: санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору