БЕР
Четвер
28
16:12

​На Житомирщині водій-порушник травмував поліцейського

5 лютого у с. Старому Любарі водій іномарки, неадекватно відреагувавши на зауваження поліцейського про порушення Правил дорожнього руху, здійснив наїзд на нього та втік з місця події. Розпочато кримінальне провадження. Водієві загрожує до 5 років ув’язнення. Подія сталася близько 12.40 у с. Старому Любарі.

Під час патрулювання інспектори сектору реагування патрульної поліції Любарського відділення звернули увагу на автомобіль «Ауді», водій якого зупинився просто посеред перехрестя вулиць Добровольського та Івана Франка. Керманич автівки перебував у салоні. Поліцейські підійшли до нього та зробили зауваження щодо порушеннями ним Правил дорожнього руху. На їх вимогу надати документи на право керування транспортним засобом, чоловік відреагував нецензурною лайкою та погрозою застосування фізичної сили, раптово рушив з місця, виконавши маневр, під час якого скоїв наїзд на поліцейського. Після цього водій, не зупиняючись, поїхав геть.


Поліцейського, який отримав травму ноги, було доставлено до місцевої лікарні.


За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.


- Переслідування водія відразу після події не принесло позитивного результату, але його особа нам була відома, оскільки він уже є підозрюваним в іншому кримінальному провадженні, пов’язаному з майновими злочинами, - розповів начальник Любарського відділення поліції Андрій Бенеда. – Увечері цього ж дня він уже давав свідчення слідчим.


23-річний чоловік відмовився розповісти поліцейським, де знаходиться його автомобіль.


Нині вирішується питання щодо оголошення йому підозри у вчиненому та подання клопотання до суду про призначення запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сторінки:
Нагору