БЕР
П'ятниця
29
07:25

​На Житомирщині затримали автомобілі з краденим лісом

У Лугинському та Олевському районах поліцейські затримали автомобілі з краденим лісом. 27 грудня поліцейські груп реагування Лугинського та Олевського відділень під час профілактичних заходів виявили вантажівкі з деревиною без супровідних документів. Транспортні засоби затримані для з’ясування усіх обставин. Розпочато кримінальні провадження.

Автомобіль «Урал-375Д» із завантаженими колодами дуба виявили лісові охоронці на полі між селами Будо-Літки та Радогоща Лугинського району у сутінках ранку. На місце події оперативно прибули поліцейські місцевого відділення поліції, які встановили, що за кермом вантажівки перебував 18-річний житель Ємільчинського району. Також у салоні автівки знаходився 35-річний пасажир із Коростеня. Однак жоден з них не зміг надати необхідні документи на вантаж.


У ході першочергових заходів правоохоронці з’ясували, що деревина, ймовірно, була завантажена цього ж дня у лісовому масиві поблизу с. Липник Лугинського району.


Близько 20:40 цього ж дня неподалік смт. Дружби Олевського району працівники групи реагування патрульної поліції місцевого відділення зупинили автомобіль «ЗІЛ-131» з навантажувачем, в якому транспортувалась лісопродукція. Водій автівки, 44-річний житель с. Білокоровичів, теж не мав супровідних документів на 24 колоди деревини сосни.


Відтак керманичів обох вантажівок та їх транспортні засоби було доставлено до відділень поліції для з’ясування усіх обставин. Попередня правова кваліфікація подій – ст. 246 (Незаконна порубка лісу) та ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.


Наразі слідчі готують для розгляду судом клопотання щодо накладення арешту на вилучене та проведення відповідних експертних досліджень. За результатами їх проведення прийматиметься рішення про остаточну правову кваліфікацію подій.

Вчора

Сторінки:
Нагору