БЕР
П'ятниця
29
02:29

​На Житомирщині затримали серійних автовикрадачів. ФОТО

23 грудня оперативники Управління карного розшуку ГУНП та Житомирського відділу поліції затримали трьох чоловіків одразу після вчинення ними угону ВАЗівки. Поліція обґрунтовано підозрює їх у причетності до понад десятка подібних злочинів у регіоні, а також у крадіжках з автомобілів на Житомирщині та сусідніх областях.

Увечері 23 грудня про угон свого ВАЗ 2107 з-під під’їзду будинку у м.Коростишеві до поліції повідомив 64-річний киянин. Викрадену автівку та ще один транспортний засіб, на якому пересувалися інші причетні до злочину особи, було зупинено вже у сусідньому районі у результаті спільних заходів оперативників обласного відомства, Житомирського відділу поліції та патрульних. За обґрунтованою підозрою у незаконному заволодінні транспортним засобом були затримані троє жителів регіону.


– Це раніше судимі чоловіки: двоє братів з м. Житомира, 23-х і 26-ти років, і ще один житель регіону. Під час з’ясування обставин було викрито причетність затриманих до цілої низки подібних злодіянь, переважно у м.Житомирі. Попередньо встановлено, що підозрювані, зокрема, брати-житомиряни, «спеціалізувались» на угонах автомобілів вітчизняного виробництва – ВАЗ і ЗАЗ, які викрадали з мікрорайонів Богунії та Крошні. До салонів потрапляли, в основному, пошкоджуючи замки на дверцятах, - розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.


Окрім того, затримані обґрунтовано підозрюються у причетності до кількох десятків фактів розукомплектування та крадіжок з автомобілів. Переважно, лиходії «полювали» на акумуляторні батареї та колеса транспортних засобів.


За словами т.в.о. начальника Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Олександра Петрущенка, географія злодіянь підозрюваних – це кілька районів Житомирщини (Бердичівський, Романівський, Коростишівський, Новоград-Волинський, Чуднівський) та окремі сусідні області.


У ході першочергових обшуків за місцями проживання затриманих і у можливих точках збуту викраденого правоохоронці вилучили красномовні докази причетності їх до протиправної діяльності.


Нині у рамках кримінальних проваджень, які розслідуються за ст.ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) і 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, тривають досудові розслідування. Водночас правоохоронці продовжують перевіряти затриманих щодо інших подібних злочинів на території регіону і встановлюють інших осіб, причетних до цих фактів.


Відтак поліцейські звертаються до жителів Житомирщини: якщо ваш автомобіль був обікрадений упродовж останнього часу, але ви не повідомляли про це до поліції, заявити про такі факти можна до Житомирського відділу поліції ГУНП (вул. Лесі Українки, 17) або зателефонувавши на номер «102».

Вчора

Сторінки:
Нагору