БЕР
Четвер
28
17:58

​На Житомирщині затримали трактор з краденим лісом. ФОТО

12 вересня поліцейські спеціальної моніторингової групи разом з екологічною інспекцією Поліського регіону затримали трактор з краденою деревиною. Працівники Олевського відділення поліції розпочали перевірку усіх обставин правопорушення.

Трактор ЮМЗ-82 з напівпричепом поліцейські зупинили у с. Варварівці Олевського району. Під час перевірки документів на вантаж, а це близько 15 м3 деревини породи сосна, їх не виявилось.


Відтак керманича, як з’ясувалось 57-річного жителя с. Лопатич, та транспортний засіб було доставлено до Олевського відділення поліції для з’ясування усіх обставин.


Водночас поліцейські спеціальної моніторингової групи разом з екологічною інспекцією Поліського регіону виявили і місце крадіжки деревини на ділянці, що розробляється неподалік с. Варварівки.


У лісовий масив виїхала слідчо-оперативна група Олевського відділення, працівники якої зафіксували обставини правопорушення. У ході першочергових заходів правоохоронці встановили власника транспортного засобу – місцевого приватного підприємця, який займається обробкою деревини.

Попередня правова кваліфікація події – ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу, так і позбавлення волі терміном до 3 років.


На розгляд суду слідчими готуються клопотання щодо проведення відповідних експертних досліджень вилученого. За результатами їх проведення прийматиметься рішення про остаточну правову кваліфікацію події.

Сторінки:
Нагору