БЕР
Четвер
28
12:08

​На Житомирщині завершилася ялинкова кампанія

Понад 50 тисяч ялинок реалізували лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході передноворічної ялинкової кампанії. Це на 8 тисяч більше, ніж в минулому році.

Такий ріст попиту лісівники пояснюють досить демократичними цінами, адже в пунктах продажу, організованих безпосередньо лісгоспами, зелену красуню можна було придбати вдвічі а то й втричі дешевше, ніж у підприємців.

Рекордсменом з продажу став Білокоровицький лісгосп – тут продали 10 тисяч ялин. Товар цього підприємства вподобали столичні підприємці.

Активність покупців пішла на користь і лісогосподарським підприємствам: від реалізації хвойних дерев в передноворічний період в казну лісгоспів надійшло понад 2 мільйони гривень. 20% з цієї суми у вигляді податку отримав державний бюджет.

Ні на день не припинялася рейдова робота лісівників з метою охорони хвойних молодняків. Лісова охорона виявила 35 осіб, які незаконно зрубали 37 ялинок. Всі вони вже сплатили адмінштрафи та відшкодували заподіяну лісу шкоду на загальну суму майже 18 тисяч гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору