КВІ
Четвер
18
03:55

​На Житомирщині завершилися збори з резервістами оперативного резерву першої черги одного із підрозділів ДШВ

Урочистим шикуванням, теплими словами вдячності та врученням відзнак завершилися навчальні збори з особовим складом оперативного резерву першої черги, які протягом місяця проходили навчальні збори в одному із окремих підрозділів ДШВ ЗС України.

Під час зборів, сотні резервістів відновили та удосконалили свої практичні навички у володінні зброєю та бойовою технікою, виконували стрибки з парашутом.


Справжнім іспитом для резервістів стали батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою, десантуванням та форсуванням водної перешкоди. До речі, особовий склад досить успішно виконав поставлені перед підрозділом завдання, що черговий раз підкреслює професійний рівень та незламний характер Десантно-штурмових військ.


– Дані збори не лише показали, а і практично доказали, що за місяць часу з певної кількості людей, призваних з багатьох регіонів України – можливо зробити повноцінний бойовий підрозділ, який здатний виконувати будь-які завдання, – підкреслив командир підрозділу ДШВ.


Звичайно, що кількома рядками не можливо описати той величезний обсяг робіт та зусиль, який доклали командування, офіцери та сержанти аеромобільної бригади під час проведення зборів та підготовки резервістів.


– До підготовки, хлопці поставилися досить серйозно, із розумінням, що це не, так би мовити, «гра у війну», а справжня чоловіча робота, – відзначив головний сержант зенітно-артилерійського підрозділу старший сержант Дмитро Костенко.


Після місячного польового вишколу, чимало резервістів вирішили повернутися на військову службу за контрактом. Один із них – сержант запасу Богдан Бабієнко, який під час зборів виконував завдання на посаді техніка підрозділу вогневої підтримки.


– До армії я пішов добровольцем, брав участь в бойових діях, після демобілізації двічі проходив збори в якості резервіста, причому саме в десанті. Тепер вирішив знову повернутися на військову службу, захищати свою Батьківщину, – сказав сержант запасу Богдан Бабієнко.

Вчора

Сторінки:
Нагору