БЕР
П'ятниця
29
00:51

​Національний Корпус Житомир провів «Марш пам'яті героїв Крут» та встановив меморіальну дошку Степану Бандері. ФОТО

Національним Корпусом Житомир було проведено «Марш пам'яті Героїв Крут». Бій 29 січня 1918 року назавжди увійшов в пам'ять українського народу, як героїчний подвиг оборонців української державності, яким вдалось призупинити наступ ворога та паралізувати боєздатність російського радянського війська.

Саме тому житомиряни у день пам'яті зібрались, щоб ходою вшанувати героїв.


Маршрут маршу пролягав від пам'ятника Тарасу Шевченку по вулиці Великій Бердичівській до вулиці Степана Бандери. Символічно, що участь у дійстві взяло близько 300 осіб. Хода супроводжувалась націоналістичними вигуками та піротехнікою.


Учасниками націоналістичного маршу було вшановано пам'ять ще одного героя, ідеолога та теоретика українського націоналістичного руху – Степана Бандери.


Варто зазначити, що після затвердження закону про декомунізацію та перейменування вулиць, у місті Житомир з'явилась вулиця Степана Бандери, але пам'ять про героя так і не увіковічнили. Тому дійство було завершено біля пам’ятної дошки, яку напередодні було встановлено Національним Корпусом Житомир на фасаді Житомирського будівельного коледжу, який розташований на вулиці Степана Бандери.


Пімстиш смерть Великих Лицарів!

Вчора

Сторінки:
Нагору