БЕР
Вівторок
19
11:14

​Негода на Житомирщині призвела до надзвичайної ситуації. ФОТО

20 травня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Житомирської ОДА на позачерговому засіданні розглянула питання про виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із значними опадами, сильним вітром, великим градом, що охопила Новоград-Волинський та Ємільчинський райони області.

Заслухавши інформацію Романа Ільїна, першого заступника начальника управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, та Олега Держанівського, заступника начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації управління ДСНС України у Житомирській області, комісія вирішила класифікувати зазначену подію як надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня.


Нині спеціалісти Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та державних лісогосподарських підприємств проводять обстеження пошкоджених та загиблих внаслідок буревію насаджень, обраховують збитки, заподіяні лісовому господарству, а також витрати, пов’язані із ліквідацією наслідків негоди, відповідно до Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

Нагадаємо, що 16-17 травня внаслідок негоди (сильний вітер, велика кількість опадів, град) було пошкоджено покрівлі приватних домогосподарств у двох районах області.


На землях лісогосподарського призначення державних підприємств «Городницьке ЛГ» та «Новоград-Волинське ДЛМГ» сталося масове пошкодження та загибель лісових масивів з різновіковими лісовими насадженнями.


Так, на території ДП «Городницьке ЛГ» постраждали ліси площі 258 га, на території «Новоград-Волинського ДЛМГ» площа пошкоджених різновікових насаджень становить 305 га.

Вчора

Сторінки:
Нагору