БЕР
Вівторок
19
04:44

Ігор Гундич: ​Невеликі соціально відповідальні підприємства – основа розвитку об’єднаних громад Житомирщини

Невеликі підприємства, які допомагають селам розвиватися, ремонтують дороги, садочки, створюють робочі місця – це основа успіху об’єднаних територіальних громад на Житомирщині. На цьому наголосив голова ОДА Ігор Гундич під час відвідування ПСП «Батьківщина» 18 жовтня, у рамках робочої поїздки у Ружинський район.

«Такі підприємства, де соціально відповідальні власники, де працює більше 100 людей, сплачуються податки, – це основа тих об’єднаних територіальних громад, які створюються на Житомирщині. Це основа і запорука успіху українського села. Коли дивишся, що люди працюють, розвиваються, то хочеться створювати їм умови і допомагати», – зазначив Ігор Гундич.


За його словами, на сьогодні в області діють програми підтримки сільського господарства – відшкодування за посіви гречки, льону, приріст поголів’я корів.


«Можливо, ми не надаємо великі суми на сільське господарство, але для тих підприємств, які тільки розвиваються і ще не мають сталого прибутку – це суттєва підтримка», – сказав голова ОДА.


У ПСП «Батьківщина» утримується 741 голова великої рогатої худоби, в тому числі 310 голів корів. Надій на одну корову за 9 місяців 2017 року становить 5177 кг, середньодобовий надій – 19,0 кг. Підприємство використовує у своїй діяльності більше 2 тисяч гектарів землі.


Для доїння корів використовують молокопровід. Дійне стадо – українська чорно-ряба молочна порода, створена схрещуванням чорно-рябої худоби вітчизняної селекції з голштинською.

Вчора

Сторінки:
Нагору