БЕР
Четвер
28
22:10

​Нові навчальні кабінети подобатимуться учням, – Ігор Гундич

Обладнувати кабінети фізики, хімії, інших природничих та математичних наук у школах необхідно так, щоб ці зміни відчували учні і їм подобалися оновлені класи. На цьому наголосив голова ОДА Ігор Гундич у програмі «Відкрита студія» на телеканалі СК1.

«У минулому році, коли мені голова РДА або начальник відділу освіти пропонували подивитися, як вони обладнали кабінети фізики, я не розумів, навіщо мене туди привели. Показують мультимедійну дошку, проектор і називають це кабінетом фізики. А де фізика? Показують мені прилади у валізці, ще замотані у пакети. Там і «муха ще не сиділа» на тому обладнанні. Гроші на це виділялися і у 2016, і у 2017 році. Але реально ні один учень вам не скаже, де ці кабінети відкрилися», – розповідає Ігор Гундич.


Тому у 2018 році за ініціативи голови ОДА на Житомирщині переобладнають комплексно – із ремонтом та новим обладнанням – 64 природничі та математичні кабінети в опорних школах.


«Я прийняв для себе рішення змінити підхід, дав команду, розробили ескізні проекти класів, обговорили їх із вчителями. На сьогодні все буде реалізовуватися у комплексі. Місцеві органи влади роблять ремонт, ми виділяємо 600 тисяч гривень на кабінет, купуємо обладнання і парти. Тоді всі відчують, що це кабінет фізики чи хімії. Тоді вони подобатимуться дітям», – наголошує Ігор Гундич.

Сторінки:
Нагору