КВІ
Четвер
25
08:38

​Володимир Ширма: Обласна рада сприятиме розвитку іноземних виробництв на Житомирщині

«Обласна рада, депутати у межах своєї компетенції сприятимуть розвитку та розширенню виробництв з іноземними інвестиціями, що діють на Житомирщині». На цьому наголосив голова обласної ради Володимир Ширма під час засідання Ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації, яке відбулося 22 лютого під керівництвом її голови Ігоря Гундича.

«Такі зустрічі є доволі ефективними, оскільки напряму від інвесторів можна почути про проблеми, з якими вони стикаються, та обговорити можливі шляхи їх вирішення. Депутатський корпус завжди буде йти на зустріч інвесторам, адже це податки, робочі місця, розвиток соціальної сфери. Ми готові допомагати, тому запрошуємо до співпраці», - наголосив Володимир Ширма.


У ході засідання Ради представників іноземних підприємств поінформовано про те, які проблеми, що порушувалися ними минулого разу, вдалося вирішити. Зокрема, підключення підприємств до електромереж, питання прискорення оформлення відповідної документації, вирішення проблемного питання з газопостачанням ДП «Модітал», облаштування перехрестя вулиці Покровської та дороги, що веде до підприємства ТОВ «Кромберг енд Шуберт Житомир», світлофором, автобусною зупинкою та пішохідним переходом та інші.


Підприємці подякували керівникам області за оперативне вирішення проблемних питань і сприяння у розвитку їхнього бізнесу. У той же час вони порушили низку інших проблем, які з’явилися за цей період. Один із підприємців поскаржився на «Житомиргаз», від якого надійшли штрафні санкції з приводу недобору виробництвом обсягів природнього газу, в яких у підприємства немає потреби.


Інший підприємець поділився проблемою нестачі працівників робітних спеціальностей у зв’язку з розширенням виробництва. На запитання щодо кадрів відповів голова обласної ради Володимир Ширма: «Зараз відбувається вдосконалення мережі професійно-технічних закладів міста Житомира. Надавайте конкретні пропозиції щодо тих спеціальностей, в яких потребує виробництво. ПТУ будуть готувати фахівців під конкретні підприємства з подальшим їх працевлаштуванням».


Обговорили на засіданні й стан доріг, зокрема, дороги з Житомира в районі Крошні на Чоп. «Завтра на сесії обласної ради депутати будуть приймати рішення про надання землі під будівництво Північного обходу. Це саме в цьому напрямку. Передбачено реконструкцію житомирської об’їзної Київ-Чоп з будівництвом двох додаткових смуг руху, нових розв’язок, модернізацією чотирьох розв’язок, реконструкцією трьох мостів над залізничними шляхами», - поінформував Володимир Ширма.


Також усіх керівників підприємств тривожить питання «віялових» відключень електроенергії у зв’язку з блокадою, яка відбувається наразі на сході державі. Їх запевнили, що нашу область ця проблема стосуватися не буде, тому виробництва можуть працювати у звичному для них режимах.

Вчора

Сторінки:
Нагору