БЕР
П'ятниця
29
10:28

Очільниця Житомирської «Батьківщини» Анжеліка Лабунська розповіла про результати місцевих виборів

3 листопада в прес-центрі Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» відбулась зустріч голови обласного осередку Анжеліки Лабунської с представники ЗМІ області. Під час відвертої розмови з журналістами голова Житомирської обласної «Батьківщини» презентувала результати місцевих виборів 29 жовтня 2017 року в Україні та відповіла на запитання журналістів.

Як повідомила Анжеліка Лабунська, партія «Батьківщина» здобула перше місце на місцевих виборах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ). За підрахунком 100% голосів, «Батьківщина» отримала підтримку майже третини виборців (29%) і виборола 921 депутатській мандат. З них 100 мандатів отримали представники Житомирської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».


Анжеліка Лабунська зазначила, що результати місцевих виборів в ОТГ – це реальний рейтинг партії в Житомирщині та Україні, це лакмусовий папірець, який показує: чи може громадськість розраховувати на чесні результати на майбутніх парламентських і президентських виборах.


На питання журналістів про використання владою адмінресурсу проти «Батьківщини» Анжеліка Лабунська процитувала заяву лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко: «Батьківщина» перемогла в 13 областях України, а Блок Петра Порошенка – лише в 6. І це попри фальсифікації, попри використання адміністративного ресурсу, підкуп, який проводило по всій країні оточення президента. Такий результат став можливим завдяки виборцям, які проголосували чесно та свідомо.


Якщо в таких умовах, коли партію «Батьківщина» практично намагались ліквідувати, ми взяли 29%, це означає, що управу на кланову систему знайти можна. Перемогти їх мирним шляхом також можна. Результати виборів дають надію на те, що відбудеться реальне перезавантаження влади, що буде докорінно змінений курс розвитку України – з її ліквідації на розквіт».


Анжеліка Лабунська розповіла журналістам, що згідно даних ЦВК, «Батьківщина» перемогла в 13 областях України, а Блок Петра Порошенка – лише в 6 областях. І це попри фальсифікації, попри використання адміністративного ресурсу та підкуп з боку представників олігархічних кланів.


Анжеліка Лабунська вважає, що основною причиною маніпуляцій із даними про результати виборів в ОТГ, до яких вдається діюча влада та її поплічники, є підготовка до фальсифікацій майбутніх президентських виборів. Проте, лідер Житомирської «Батьківщини» впевнена, що з мафією можливо впоратись завдяки підтримці тих виборців, які голосують чесно і свідомо.


Василь МАЗУРЕНКО

Вчора

Сторінки:
Нагору